2020-01-24 07:00Pressmeddelande

INBJUDAN: PRESSLUNCH Southern Sweden Design Days – SPOK – SUSTAINORDIC

Välkommen till presslunch onsdagen den 5 februari kl 12:00–13:00 på Stockholm Furniture & Light Fair!

Form/Design Center presenterar årets stora satsningar: Southern Sweden Design Days – ett nytt internationellt designevent i Malmö 10–13 september 2020, tillverkningsplattformen SPOK som nu blir rikstäckande och lanseringen av The Nordic Report 02 – hållbar konsumtion och produktion utifrån ett nordiskt perspektiv.

Program

12:00 Lunch
12:10 Introduktion
12:15 SUSTAINORDIC – The Nordic Report 02
12:30 SPOK Sverige
12:45 Southern Sweden Design Days 2020
13:00 Avslutning/frågor

DATUM: Onsdag 5 februari 12:00–13:00
PLATS: Stockholm Furniture & Light Fair: Konferensrum K15 (plan 2)
Stockholmsmässan, Mässvägen 1 Älvsjö
LUNCH: Lätt vegetarisk lunch ingår.
ANMÄLAN: Anmäl dig till marina@formdesigncenter.com
PRESSACKREDITERING: För att komma in på mässan behöver du ackreditera dig i förväg. Ansök om ackreditering här >>

Vid frågor kontakta:

Marina Jackler, kommunikationsansvarig Form/Design Center
marina@formdesigncenter.com
Tel: 0765-86 85 35

 

www.formdesigncenter.com

 


Om Southern Sweden Design Days
10–13 september 2020 hålls första upplagan av Southern Sweden Design Days – ett nytt internationellt designevent i Malmö. Under fyra dagar fylls staden med utställningar, seminarier, nätverksevent och festligheter med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center – en mötesplats för arkitektur, design och konsthantverk i Malmö.
southernswedendesigndays.com

Om SPOK
SPOK (Samtida produktion och konsumtion) är en plattform för produktion som syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri. SPOK är grundat av designern Jenny Nordberg. Initiativet lanserades i Skåne 2016 med stöd av Region Skåne, Malmö Stad och Länsstyrelsen Skåne. Idag drivs SPOK från Form/Design Center i Malmö.
formdesigncenter.com/projekt/spok

Om SUSTAINORDIC
SUSTAINORDIC är en plattform och ett nätverk med syfte att främja hållbar konsumtion och produktion utifrån ett nordiskt perspektiv, i enlighet med FN:s globala mål 12 i Agenda 2030. SUSTAINORDIC ger årligen ut boken The Nordic Report som lyfter fram goda exempel inom hållbar produktion och konsumtion i Norden. Initiativtagare och projektägare är ArkDes och Form/Design Center.
sustainordic.comOm Form/Design Center

Form/Design Center är den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige och en nationell nod för gestaltad livsmiljö. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt café. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.