2024-05-22 09:59Pressmeddelande

Nu öppnar Malmös internationella designfestival

SSDD Studio på Main location, LokstallarnaSSDD Studio på Main location, Lokstallarna

Med ett fullspäckat program på mer än 70 olika platser fylls Malmö med design. Torsdagen den 23 maj kl 11.00 öppnas portarna till Southern Sweden Design Days huvudarena i de gamla järnvägsverkstäderna Lokstallarna i stadsdelen Kirseberg i Malmö. Festivalen pågår i 4 dagar, fram till söndagen den 26 maj. Hela programmet finns att upptäcka på southernswedendesigndays.com

Lokstallarna utgör en samlingsplats för designfestivalen med över 6 000 m² utställningsyta, workshops för barn och matverkstad. Under torsdagen och fredagen bjuds det på ett innehållsrikt program med panelsamtal, seminarier och intervjuer i SSDD Studio i stora vagnhallen.

Runt om i staden finns många spännande aktiviteter att ta del av – utställningar, utomhusinstallationer, seminarier, workshops, visningar och öppet hus. Årets program breder ut sig från Limhamn i väster till Arlöv i öst.

Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center i Malmö – den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige.

Utforska hela programmet

Med över 160 programpunkter finns det mycket att utforska under designdagarna! Skapa ett konto på southernswedendesigndays.com och spara dina favoriter i ett personligt program.
Utforska hela programmet →

Main location – Lokstallarna

Hang Around - Objective

På ’Main location’ kan besökare uppleva drygt 40 större utställningar, aktiviteter för barn samt seminarier och panelsamtal live i SSDD Studio av både svenska och internationella kreatörer. 
Läs mer →

Southern Sweden Design Days på stan

Karta Southern Sweden Design Days 2024

Programpunkter som visar design ur olika perspektiv finns på olika platser runt om i Malmö – samtidigt som det ges en möjlighet att upptäcka nya områden i staden.
Läs mer →

SSDD Studio

Ta del av panelsamtal, seminarier och intervjuer i SSDD Studio – live inför publik. Årets värd är Magnus Göransson, tidigare designchef på LEGO och känd från TV4-programmet LEGO Masters.
Se hela studioprogrammet →

SSDD Junior

Floating ink: The art of marbling - Djuuno Activities

Furniture sponsored by IKEA

Southern Sweden Design Days erbjuder inspirerande och lärorika upplevelser för barn! Genom att delta i olika kreativa aktiviteter kan barnen prova på olika sätt att arbeta med design både på 'Main Location' och runt om i staden.
Läs mer →

Höjdpunkter

Ta del av våra tidigare pressmeddelanden med utvalda höjdpunkter i årets program:

Höjdpunkter under Malmös stora designfestival Southern Sweden Design Days
→ Nu släpps programmet för Malmös designfestival Southern Sweden Design Days

 
Om Form/Design Center

Form/Design Center i Malmö är den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige. I en unik kulturhistorisk miljö i centrala Malmö kan du uppleva utställningar, workshops och föreläsningar, eller besöka butiken och tidskriftscaféet. Form/Design Center är en plattform för branschen och driver olika hållbarhetsprojekt. Form/Design Center är utsedd av regeringen som nationell nod för gestaltad livsmiljö och officiell partner i New European Bauhaus. Form/Design Center startades 1964 som en del av den ideella föreningen Svensk Form och drivs idag med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.


Kontaktpersoner

Kommunikationschef – Form/Design Center
Marina Jackler
Ansvarig strategisk utveckling av designbranschen – Form/Design Center
Terese Alstin
Projektledare Southern Sweden Design Days – Form/Design Center
Ann Isler