2022-03-25 07:00Pressmeddelande

RISK – en utställning med samtida konsthantverk

"Anthesis" av Per Brandstedt. Foto: Francis Howard"Anthesis" av Per Brandstedt. Foto: Francis Howard

Den 2 april öppnar RISK, den tredje utställningen av sju i serien 7 x konsthantverk som är ett samarbete mellan Form/Design Center och Konsthantverkscentrum. Denna gång visas 10 verk som vart och ett rymmer sin berättelse om risk eller risktagande.
 
I en konsthantverklig skapandeprocess kan ett utforskande av det okända vara en väg till nya insikter och resultat. Att ha mod och våga ta risker handlar också om att samtidigt vara trygg i sin konstnärliga praktik, att känna tilltro till sin egen förmåga och erfarenhet. Genom utställningens tematik ges detta gränsland av risktagande plats, som en möjligheternas sfär där såväl fullträff som misslyckande leder framåt.

 

”Vi är så glada över utställningssamarbetet med Form/Design Center och möjligheten att återigen få visa svenskt konsthantverk på riktigt hög nivå, i Malmö. Utställningens tema triggar en bredd av personliga berättelser och uttryck från de tio utställarna. Vi får se verk där identitet och sårbarhet varit den skapande drivkraften, varvat med verk som visar på mod och nyfikenhet i tänjandet av materialets gränser. Det är väl värt ett besök på Form/Design Center.” säger Linda Soondra, projektledare på Konsthantverkscentrum.

 

Utställarna arbetar i olika material och med olika tekniker och utställningen visar såväl textila och keramiska objekt som de av trä och glas.

Medverkande formgivare

Agnes Larsson
Anna Olsson
Cecilia Levy
Fredrik Nielsen
Frida Mälarborn Hoshino
Lilian Granqvist Fransson
Lotta Grimborg
Maja Stjärna
Nina Westman
Per Brandstedt

 

RISK öppnar lördag 2 april på Form/Design Center. Mellan kl 11–13 finns några av formgivarna på plats tillsammans med representanter från Konsthantverkscentrum och Form/Design Center. Utställningen pågår till 15 maj.

7 x konsthantverk

7 x konsthantverk är en serie med sju utställningar om konsthantverk och genomförs under perioden 2020 – 2023 genom ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Form/Design Center. Projektet visar konsthantverkets bredd och den expertis som konsthantverkaren besitter genom olika exempel på föremål och berättelser som presenteras i utställningarna.Om Form/Design Center

Form/Design Center är den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige och en nationell nod för gestaltad livsmiljö. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt café. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.


Kontaktpersoner

Projektledare – Form/Design Center
Maria Vieweg