2023-08-25 06:58Pressmeddelande

Southern Sweden Design Days är nominerad till Stora Turismpriset 2023

Lokstallarna, huvudarena för Southern Sweden Design Days.

Malmös nya designfestival Southern Sweden Design Days är en av fyra nominerade kandidater som har möjlighet att representera Skåne i Stora Turismpriset 2023. Fram till 8 september är det möjligt för allmänheten att rösta fram Skånes bidrag.

Stora Turismpriset 2023 delas ut i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan den 6 december på Münchenbryggeriet i Stockholm. Årets vinnare av Stora Turismpriset kommer att mottaga 100 000 kronor av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tillsammans med Tillväxtverket.

"Vi är så stolta över den här nomineringen! Med Southern Sweden Design Days vill vi bredda uppfattningen om vad svensk design är och sätta Sverige och Malmö på den internationella kartan", säger Ann Isler, projektledare Southern Sweden Design Days, Form/Design Center.

"Southern Sweden Design Days är en plattform som vi bygger långsiktigt tillsammans med det regionala designcommunityt. Det är kreatörerna som skapar det unika innehållet och varje år blir vi lika imponerade över vad den regionala designscenen visar upp", säger Terese Alstin, ansvarig strategisk utveckling av designbranschen, Form/Design Center.

Priset delats ut enligt följande kriterier:

  • Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.
  • Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet.
  • Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Omröstning – Skånes kandidat

Skånes kommuner har fått lämna förslag till Visit Skåne och en jury har därefter valt ut fyra lämpliga kandidater som går vidare till en omröstning. Fram till den 8 september är det möjligt att rösta via Visit Skånes hemsida.

Om Southern Sweden Design Days

Southern Sweden Design Days är en ny internationell designfestival i Malmö som synliggör och bygger kunskap om design med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Under fyra dagar varje år fylls staden med utställningar, seminarier och nätverksevent på en mängd platser. Festivalen öppnar upp dörrarna till den dynamiska och kreativa designscenen och bjuder in besökare och deltagare från hela världen. Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center.

Om Stora turismpriset

Stora Turismpriset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utveckling av besöksnäringen.
Läs mer: Stora turismpriset – Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)Om Form/Design Center

Form/Design Center i Malmö är den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige. I en unik kulturhistorisk miljö i centrala Malmö kan du uppleva utställningar, workshops och föreläsningar, eller besöka butiken och tidskriftscaféet. Form/Design Center är en plattform för branschen och driver olika hållbarhetsprojekt. Form/Design Center är utsedd av regeringen som nationell nod för gestaltad livsmiljö och officiell partner i New European Bauhaus. Form/Design Center startades 1964 som en del av den ideella föreningen Svensk Form och drivs idag med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.


Kontaktpersoner

Ansvarig strategisk utveckling av designbranschen – Form/Design Center
Terese Alstin
Projektledare Southern Sweden Design Days – Form/Design Center
Ann Isler