2019-08-22 10:04Pressmeddelande

​Monica von Schmalensee ny styrelseordförande på Form/Design Center

null

Monica von Schmalensee, arkitekt SAR och partner på White Arkitekter, har utsetts till ny styrelseordförande på Form/Design Center. Under 2018 utsågs von Schmalensee av regeringen till ordförande i ”Rådet för hållbara städer”, samt startade upp arbetet för den tillträdande riksarkitekten tillsammans med Christer Larsson, fd stadsbyggnadsdirektör i Malmö.

– Jag ser fram mot och tackar för förtroendet att som ordförande för Form/Design Center i Malmö utveckla verksamheten och den regionala noden inom gestaltad livsmiljö. Arkitektur, form och design är viktiga redskap att forma och säkerställa framtidens livsvillkor och skapa demokratiska platser för människor, säger Monica von Schmalensee.

I sin roll som VD på White Arkitekter 2010–2017 etablerade von Schmalensee företaget på den internationella marknaden och dubblerade antalet medarbetare till närmare 1000 personer. Nu arbetar hon som strategisk rådgivare på White, samt med privata och kommunala kunder. Sedan 2017 är von Schmalensee utsedd till ”The Mayor’s Design Advocates”, rådgivare åt Londons borgmästare, för att arbeta med agendan ”Good Growth by Design”. Hon är även ledamot IVA, världens äldsta ingenjörsvetenskapsakademi.

– Vi är väldigt glada för att Monica von Schmalensee har tacka ja till att ta på sig ansvaret som styrelseordförande och ser fram emot ett givande samarbete i en spännande tid. Form/Design Center har i och med det nationella uppdraget som nod i södra Sverige växlat upp både vår publika verksamhet samt vår interna struktur. Detta uppdrag vill vi vidareutveckla och permanenta, säger Dorte Bo Bojesen, VD Form/Design Center.

Form/Design Centers styrelse

  • Monica von Schmalensee, ordförande  
  • Gunilla Kronvall, vice ordförande
  • Dorte Bo Bojesen, VD/kassör
  • Kajsa Bengtson, ledamot
  • Clara Åhlvik, ledamot
  • Jenny Nordberg, ledamot
  • Daniel Byström, ledamot
  • Leif Jakobsson, ledamot
  • Terese Alstin, personalrepresentant

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt.

Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne, Kulturdepartementet och Statens kulturråd.


Om Form/Design Center

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.