2022-02-02 07:00Pressmeddelande

Lekfulla och abstrakta landskap designade att vidröras

Foto av Pontus WicksellFoto av Pontus Wicksell

Den 12 februari öppnar årets andra utställning på Form/Design Center. Det är konstnären Laura Blake som bjuder in besökaren till sin värld av abstrakta och taktila landskap.

Laura Blake, som är utbildad i England och nu verksam i Dals Långed, väver samman sina kunskaper i trä och textil genom en kombination av snidat trä och broderi. Inspirationen och färgpaletten kommer från naturen och upplevelser vid såväl vandringar i Spanien som i Dalslands skogar.

“Touch comes before sight, before speech. It is the first language and the last, and it always tells the truth”.
– Margaret Atwood

Laura Blakes sensoriska verk är designade både att vidröras och belöna besökaren med ljud, rörelse och ibland även doft. Genom att känna ett verk kan besökaren få en insikt i hur något är gjort, att se tillblivelse inklusive misstag längs vägen och känna in tiden som lagts ned. Möjligheten att uppleva ett verk med fler sinnen än synen – att ta i, lyssna till och dofta på – ger också inkluderande verk som kan upplevas oavsett fysiska och kognitiva variationer. Det sensoriska är omedelbart och överträffar på många sätt språket, menar Laura Blake.

Utställningen First and Last öppnar lördagen den 12 februari kl 11 och pågår till den 27 mars. Läs mer här ››.

Om Laura Blake

Laura Blake är en brittisk konstnär baserad i Dals Långed, Dalsland. Hon har en BA i Broderi från Manchester School of Arts och en Master i Textil-Kropp-Rum från HDK – Valand Steneby. Hon har även studerat snickeri. Laura arbetar både i Sverige och internationellt med utställningar och projekt kring taktil konst där hennes forskning fokuserar på hur hantverk kan bli mer tillgängligt.Om Form/Design Center

Form/Design Center är den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige och en nationell nod för gestaltad livsmiljö. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt café. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.


Kontaktpersoner

Projektledare – Form/Design Center
Maria Vieweg