2024-02-13 13:17Pressmeddelande

Konstbokhandeln Konst-ig flyttar in på Form/Design Center

Konstbokhandeln Konst-ig logotyp.

Form/Design Center inleder ett samarbete med den Stockholmsbaserade konstbokhandeln Konst-ig för att erbjuda en specialiserad bokhandel i butiken på första våningen som stärker kunskapsområdena arkitektur, design och konsthantverk. Utöver att Konst-ig curerar ett exceptionellt urval av böcker innehållande de mest relevanta och inspirerande nya titlarna – planeras även gemensamma evenemang i butiken, såsom boksläpp, samtal och diskussioner.  

”Det är väldigt spännande för oss att inleda ett samarbete med Form/Design Center, speciellt nu i en tid då Malmö alltmer uppmärksammas som ett viktigt nav för kreativitet och de kreativa yrkena i Sverige och Europa. Detta representerar en ny fas och ett nytt äventyr för Konst-ig. Vi är hedrade över att vara här och ser fram emot att vara en aktiv del av den kreativa gemenskapen i Malmö,” säger Helene Boström, grundare Konst-ig.

Konst-ig är Sveriges främsta källa för böcker om design, arkitektur, hantverk, konst och fotografi. Bokhandeln öppnade i Stockholm 1994 och är välkänd för sin expertis och urval av internationella och svenska titlar som speglar det viktigaste arbetet inom konst- och designyrken idag.  

”Vi är väldigt glada för detta samarbete som både stärker mötesplatsen och kunskapen kring arkitektur, design och konsthantverk. Det är en ynnest att kunna erbjuda Konst-igs fantastiska utbud lokalt i vår butik i Malmö,” säger Dorte Bo Bojesen, VD Form/Design Center.

Från och med den 15 februari kommer det att finnas ett 50-tal spännande titlar inom arkitektur, design och konsthantverk i butiken på Form/Design Center, ett utbud som efterhand kommer fyllas på med nya böcker varje vecka.


Om Form/Design Center

Form/Design Center i Malmö är den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige. I en unik kulturhistorisk miljö i centrala Malmö kan du uppleva utställningar, workshops och föreläsningar, eller besöka butiken och tidskriftscaféet. Form/Design Center är en plattform för branschen och driver olika hållbarhetsprojekt. Form/Design Center är utsedd av regeringen som nationell nod för gestaltad livsmiljö och officiell partner i New European Bauhaus. Form/Design Center startades 1964 som en del av den ideella föreningen Svensk Form och drivs idag med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.


Kontaktpersoner

Chef verksamhetsutveckling och innehåll – Form/Design Center
Johanna Sjögren Duthy
Ansvarig strategisk utveckling inom arkitektur
Angelica Åkerman