2023-05-02 13:23Pressmeddelande

Inbjudan: Pressvisning Southern Sweden Design Days

Välkommen till guidad pressvisning torsdagen den 25 maj kl. 13–14 på Lokstallarna i Malmö.

Den 25–28 maj 2023 är det dags för tredje upplagan av Southern Sweden Design Days – Malmös nya internationella designfestival som arrangeras av Form/Design Center. Under fyra dagar fylls staden av utställningar, seminarier, workshops och festligheter med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation.

Agenda

13:00 Samling i huvudentrén på Lokstallarna
13:05 Introduktion till Southern Sweden Design Days
13:15 Guidad visning. Designers berättar om sina programpunkter
14:00 Avslutning/frågor

På pressvisningen får du en fysisk karta med inringade höjdpunkter i programmet som du själv kan utforska i staden.

Datum: Torsdag 25 maj 13:00–14:00
Plats: Huvudentré Main location på Lokstallarna, Södra Bulltoftavägen 51, Malmö
Anmälan: Anmäl dig här senast den 18 maj.
Pressackrediering: Ansök om ackreditering här.
Pressinbjudan: Ladda ner pressinbjudan här

Om Main Location
Lokstallarna i Kirseberg är Southern Sweden Design Days huvudarena med över 6 000 m2 utställningsyta, matverkstad, popup-butik och en livestudio med seminarier och panelsamtal inför publik. Under fjolårets designfestival hade Lokstallarna över 10 000 besök.

Praktisk information

Program: Utforska hela programmet och spara dina favoriter på southernswedendesigndays.com
Boende/hotell:
Vår partner The DUXIANA erbjuder 20% pressrabatt på hotellnätter. Boka rum genom att ringa 040-607 70 00 och ange kod SSDD20.
Workspace: Vår partner Beyond Us erbjuder journalister fri tillgång till arbetsplats, kaffe, te, vatten under hela SSDD. Det finns även skrivare, och en ljudisolerad mötes-podd att använda i 1 h/dag.
Ta dig runt i staden: På vår hemsida beskrivs olika sätt att ta sig runt (tåg, buss, bil, cykel). Vår partner Travelshop erbjuder rabatterade priser på hyrcykel här.Om Form/Design Center

Form/Design Center i Malmö är den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige. I en unik kulturhistorisk miljö i centrala Malmö kan du uppleva utställningar, workshops och föreläsningar, eller besöka butiken och tidskriftscaféet. Form/Design Center är en plattform för branschen och driver olika hållbarhetsprojekt. Form/Design Center är utsedd av regeringen som nationell nod för gestaltad livsmiljö och officiell partner i New European Bauhaus. Form/Design Center startades 1964 som en del av den ideella föreningen Svensk Form och drivs idag med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.


Kontaktpersoner

Kommunikationschef – Form/Design Center
Marina Jackler