2021-02-03 08:30Pressmeddelande

Digital satsning blir startskottet för Southern Sweden Design Days

27–30 maj 2021 hålls första upplagan av Southern Sweden Design Days – ett nytt internationellt designevent i Malmö. Premiären för det årligt återkommande eventet ställs om och utökas 2021 till en större digital satsning. 

Under fyra dagar skapas en digital plattform för alla tänkbara discipliner inom design genom seminarier, workshops, utställningar och nätverksevent. Utformningen av nya digitala format är i full gång i samråd med Southern Sweden Design Days deltagare. 

"Genom en samskapande process som tar vara på det engagemang och den drivkraft som finns i regionen bygger vi ett designevent där innehållet skapas 'bottom-up' av kreatörerna och Form/Design Center står som samlande aktör", säger Dorte Bo Bojesen, VD Form/Design Center. 

Aktiviteter i staden 
Om läget tillåter i maj kommer fysiska aktiviteter på olika platser i staden vara öppna för besökare på ett anpassat och säkert sätt under eventdagarna. Programmet på Southern Sweden Design Days ’mainlocation’  Lokstallarna i Kirseberg kommer att ställas om och sändas digitalt utan besökare på plats. 

Årets tema 
Temat för Southern Sweden Design Days 2021 är ”1+1=3”. Årets tema uppmuntrar till samarbeten och korsbefruktningar med syfte att lyfta fram regionens öppenhet. Eventets övergripande fokus är hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation.

Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center – den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige. 

SSDD 2021 Partners

 

 Om Form/Design Center

Form/Design Center är den främsta mötesplatsen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige och en nationell nod för gestaltad livsmiljö. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt café. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening med stöd av Kulturdepartementet, Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.


Kontaktpersoner

Projektledare Southern Sweden Design Days – Form/Design Center
Ann Isler