2019-04-24 14:25Pressmeddelande

Designers in Residence: Odd Matter

null

Inom ramen för Iaspis internationella residensprogram i Sverige kommer designstudion Odd Matter (Els Woldhek och Georgi Manassiev) till Malmö för en residensvistelse under maj och juni månad med Form/Design Center som värd.

Iaspis är Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer. Syftet med inbjudan av internationella gäster är att facilitera en kreativ dialog mellan utövare i Sverige och internationella designpraktiker.

Odd Matter Studio är baserade i Rotterdam, Nederländerna. Els Woldhek och Georgi Manassiev möttes i London på Royal College of Art (MA Design Products) och har sedan dess arbetat tillsammans. Studion verkar i gränslandet mellan konst och design och arbetar undersökande och nyfiket med processer och material. I deras verk möts tekniker från olika historiska perioder och resultatet blir unika och oväntade koncept och objekt.

Designduon arbetar lekfullt med material och hittar nya användningsområden och ytbehandlingar, som t ex i möbelserien Guise där tekniken ”scagliola”, en handmålad marmorteknik från 1600-talets Italien, varvas med regnbågsskimrande billack.

Artist Talk på Malmö Konsthall
I samband med residensvistelsen håller Odd Matter en publik föreläsning på Malmö Konsthall den 15 maj kl 19:00.

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt.

Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne, Kulturdepartementet och Statens kulturråd.


Om Form/Design Center

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.