2019-09-11 12:26Pressmeddelande

Barnen bjuds in att bygga en lekplats på Hedmanska gården vid Lilla Torg

null

Under tre lördagar i september är alla barn välkomna att bygga en egen lekplats på Form/Design Centers gård! Detta är en repris på den bygglek som 1976 uppfördes på samma plats.

En bygglek är en lekplats barnen bygger själva. I samband med utställningen LEK! kommer medhjälpare från bygglekplatsen Guldängen i Malmö att finnas på plats på Form/Design Centers gård för att assistera besökande barn i byggandet. Byggare belönas med juice och popcorn.

Datum:
Lördag 14 sept kl 12.00 – 15.00

Lördag 21 sept kl 12.00 – 15.00

Lördag 28 sept kl 12.00 – 15.00

Om Guldängen

Guldängen i Sofielund är Malmös enda bemannade lekplats och Sveriges enda bygglek med odling. Guldängen drivs av den ideella föreningen Växtvärket, en förening som brinner för barn och unga och för att ge stadsbarn gröna fingrar, skrapsår på knäna, nya vänner och egna små världar att leka i.

Guldängen startade 2017, med bidrag från Allmänna arvsfonden, På Guldängen skapas det flera dagar i veckan, nästan hela året runt. Uppemot 7000 barn och unga samt 1600 vuxna har besökt bygglekplatsen sedan 2017. Barnen kommer från hela Malmö och bygger, sågar, spikar, skruvar, gör ritningar, målar, sår frön, grillar, skördar, letar maskar och andra insekter, pysslar och leker på alla möjliga sätt. Under terminerna tar de emot förskolor, skolor och fritids och under loven är det öppet för allmänheten.

Tack till Svenskt Trä och Miljöfabriken för materialhjälp.

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Form/Design Center & Guldängen
KOSTNAD: Gratis
FÖR VEM: Barn i alla åldrar (tillsammans med vuxna medhjälpare)
ANMÄLAN:
Ingen, drop-in i mån av plats

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt.

Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne, Kulturdepartementet och Statens kulturråd.


Om Form/Design Center

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.