2019-06-25 14:22Pressmeddelande

Almedalen 2019: Sveriges ledande designorganisationer om hur design kan bidra till ett hållbart samhälle

null

Mänskligheten står inför en gigantisk uppgift. Enligt FN:s klimatpanel IPCC har vi endast tio år på oss att vända utvecklingen för att kunna nå de globala hållbarhetsmålen. Design Sweden, Form/Design Center, Svensk Form, Svensk Form Gotland och SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign vill gemensamt ge nya perspektiv och skapa insikter om hur design kan vara ett verktyg i omställningen till ett hållbart samhälle.

– Eftersom 80 procent av en produkts miljöpåverkan bestäms i designfasen är det viktigt att designern tar ansvar för miljöaspekten i ett tidigt stadium. Design är en metodik som även kan användas för att förändra hela samhällssystem, säger Dorte Bo Bojesen, VD på Form/Design Center i Malmö.

Almedalsveckan inleds med en hållbar frukost med konkreta exempel där design har gjort skillnad. Frukosten är signerad Luqaz Ottosson, kocken bakom ”Almedalens klimatsmartaste mat 2018” och finalist i Årets Kock 2019.

Medverkande

Moderator
Jenny Bergström, projektledare för designområdet, Svenska institutet

DATUM: Måndag 1 juli 2019 kl. 08.30 – 09.30
PLATS: Rosa Gården, Kommendantsbacken 6, Visby
ANMÄLAN: Begränsat antal platser. Anmälan här »

#designförhållbarhet

Presskontakt
Marina Jackler
Kommunikationsansvarig, Form/Design Center
Tel: 0765-86 85 35
marina@formdesigncenter.com

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt.

Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne, Kulturdepartementet och Statens kulturråd.


Om Form/Design Center

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.