2015-01-28 13:55Nyheter

SKA EN SE UT SÅ DÄR?

null

29.01.15 - 15.02.15

I samband med Form/Design Centers 50-årsjubileum 2014 fick Anna Österlund i uppdrag att göra ett annorlunda modeevent. Anna valde att inte använda vanliga modeller och ljudsatte arrangemanget med ett budskap om att våga bryta mot modets koder, leka och ha kul. Vi visar nu filmen från modevisningen.

Medverkande designers:
maxjenny!
Jenny Grettve
Ravishing Mad
Carlos BaCo
Hi On Life x Olivia Thomasdotter
Film: 
Manus, regi och klippning: Anna Österlund
Speaker: Matilda Alborn

Filmfoto: Anna Patarakina patarakina.com
Musik: Autist - Low Passion (Niko Stoessl remix) autist.tv
Smink och hår: Sofia Boman sofiaboman.com och Johanna Larsdotter

Röstinspelning: Ludvigs feta studio


Modeller:
Clara Stjärna

Truls Bråhammar

Mattias Norén

Mary-Anne Buyondo

Emma Elinrå

Camilla Kärkkäinen

Olivia Holmgren

Richard Sseruwagi

Cajsa Björkén

Diana Khalil

Darkhanbaatar Nyam


Om Anna Österlund:

Anna Österlund är en hängiven kreatör inom mode, foto och film. Hon är utbildad till modedesigner vid Textilhögskolan i Borås och varvar arbetet med egna kollektioner med att fota, göra kortfilmer och skapa event. Hon har sedan examen 2006 drivit Ravishing Mad, ett Malmöbaserat modeföretag vars kollektioner sålts i butiker i 15 länder och visats på modeveckorna i Paris, New York och Berlin. För Anna är mode en lek och ett sätt för människor att uttrycka vilka de är... och ibland vem de vill att andra ska tro att de är. Hon kallar mode för ett maktspråk som vem som helst är välkommen att använda oavsett könstillhörighet, ursprung, storlek eller ålder.

"Det allra roligaste med mode är att när vi har lärt oss en himla massa om vad andra tycker och tänker och läser in i vår klädsel, så kan vi börja bryta mot sociala normer och börja leka. Klä er precis som ni vill och bry er inte om några Säsongens Modemåsten, eller vilken färg någon tidning säger åt er varje garderob absolut inte klarar sig utan. Det är bara en kommersiell sammansvärjning!"


Modeinstallationen genomfördes med hjälp av bidrag från Malmö Stad.

Foto: Anna Patarakina


Om Form/Design Center

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration inom form, arkitektur och design. Här kan du ta del av utställningar, workshops, samtal och föreläsningar, eller besöka vår butik och vårt tidskriftscafé. Form/Design Center är också en plattform för branschen och deltar i olika utvecklingsprojekt. Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening, och en del av föreningen Svensk Form. Centret drivs med stöd av Malmö stad, Region Skåne och Statens kulturråd.